معماری ویلای “بید مجنون” در کرج / دفتر معماری برانیا

نوشته شده توسطمینو بهاری
پست قبل

 یک باغ ۲۰۰۰ متری سرسبز در منطقه زیبا دشت کرج و یک کلبه  زیبا که در وسط باغ قرار دارد. کارفرما قصد داشت کلبه وسط باغ را تخریب و عمارت جدیدی در زیربنای وسیع تر متناسب با نیازهای خود احداث کند.مشکل عمده ای که در وضعیت موجود دیده می شد نبود فضای مناسب مورد نیاز او بود. در ابتدا دو آلترناتیو کانسپت توسط معماران برای کارفرما طراحی شد.یک حالت با حفظ شرایط موجود و طراحی اکونومی و حالت دوم با تغییراتی در جانمایی عمارت و طراحی خاص تر. حالت دوم مورد پسند کارفرما واقع شد. در این طرح یک رابطه ی یکپارچه با باغ را ایجاد شده است. به نحوی که زمانی که آنها در داخل خانه هستند، می توانند آنچه را که در خارج از خانه اتفاق می افتد همزمان مشاهده کنند و می توانند خاطرات تغییر فصل را به خوبی ببینند.


معماران : دفتر معماری برانیا(Berania Office)

مکان : کرج، ایران

معماران مسئول : محمد رضا نیازی، محمد جواد نیازی، شقایق نمازکار

مساحت : ۲۰۰۰ مترمربع

سال پروژه : ۲۰۱۷

عکاسی : شقایق نمازکار، محمد جواد نیازی


علاقه کارفرما به طبیعت ما را برآن داشت تا با هرچه بیشتر نمودن شفافیت جداره ها در عین از دست نرفتن تعین و شخصیت هر فضا، به دنبال یکپارچه کردن بنا و باغ و بسط فضاهای داخلی به خارج بنا و ارتباط هرچه بیشتر مخاطب با طبیعت باشیم.در مقابل عمارت، دو درخت بید مجنون وجود داشت که یادآور خاطرات فراوانی برای کارفرما بود. معماران تصمیم گرفتند برخلاف تمامی تغییراتی که با توجه به نیازها داده بودند این بخش از چشم انداز را حفظ نمایند تا حس وابستگی در بعضی از نقاط باقی مانده و آنان را به گذشته متصل نماید. کارفرما خواسته بود تا یک ویلای تفریحی مسکونی برای زندگی با دو فرزند و والدینشان داشته باشند.

علاوه بر این، فضای کافی را برای جشن و همچنین تفریح آخر هفته با خانواده و دوستان داشته باشند. معماران دیدگاه نوستالژیکی در این رابطه داشتند، یک خانواده ایرانی با نگرش های مختلف و همچنین احترام به سنت ها. همچنین مشتری افق های جدیدی مربوط به مسائل پروژه را در رابطه با ایجاد فرصت های جدید در مقیاس جهانی مطرح نمود.

 کارفرما قصد داشت کلبه وسط باغ را تخریب و عمارت جدیدی در زیربنای وسیع تر متناسب با نیازهای خود احداث کند. در ابتدا دو آلترناتیو کانسپت برای شان طراحی کردیم. یک آلت با حفظ شرایط موجود و طراحی اکونومی و آلت دوم با تغییراتی در جانمایی عمارت و طراحی خاص تر. آلت دوم مورد پسند کارفرما واقع شد.علاقه کارفرما به طبیعت ما را برآن داشت تا با هرچه بیشتر نمودن شفافیت جداره ها در عین از دست نرفتن تعین و شخصیت هر فضا، به دنبال یکپارچه کردن بنا و باغ و بسط فضاهای داخلی به خارج بنا و ارتباط هرچه بیشتر مخاطب با طبیعت باشیم.

سطح سفید بتنی با حرکت مایع بین فضاهای و خطوط صاف، در محدوده سبک های جهانی بود در حالی که هسته گرم آجری با سنگ آهک به طرزی دقیق و در مقیاس انسانی در کنار توجه به ویژگی های معماری ایرانی همانند غرق شدن در باغ بود، در کنار حیاط، نور وارد شده از دریچه دیافراگم، حضور طبیعت و آب و و غیره، در جستجوی ارتباطی با جغرافیای معاصر ایران است. ساختار و معماری به طور کامل با یکدیگر همخوانی دارند و در واقع ساختار پروژه همانند مفهوم پروژه است. سطح بتونی به نحوی طراحی شده است که در حالی که پاسخی به مفاهیم معماری است، در خدمت ساختار و ثبات ساختمان نیز هست.

خواسته کارفرما این بود که یک تراس وسیع و روباز در طبقه اول و یک فضای نیمه باز در طبقه همکف داشته باشد. پس از طراحی پر و خالی حجم و جانمایی عملکرد‌ها متناسب با خواسته های کارفرما به طراحی فرم پرداختیم. در پی رسیدن به یک ایده منحصربفرد و خاص بودیم که درعین حال ساده ، همساز با عملکرد و سازه و بدور از هرگونه اضافه‌گویی و پیچیدگی بصری باشد.

کانسپت کلی یک پوسته یکپارچه و پیوسته بتنی است که حول فضاهای پر و خالی ایجاد شده حرکت می کند به نحوی که سه خواسته زیر حاصل گردد : بسط فضاهای داخلی بنا به خارج بنا – یکپارچگی فضاهای داخل و پر و خالی فرم – تعین بخشی به هرفضا در عین یکپارچگی ، به نحوی که کاراکتر هر فضا منحصر بفرد بماند.

در نهایت با افزودن پوسته و تغییراتی که در ادامه پروسه طراحی مطابق با دیاگرام ها در آن اتفاق افتاد ، بنا به دوگانه پوسته – هسته تبدیل شد که علاوه بر تثبیت یکپارچگی بنا ، منطقی مناسب به شکست های فرم حاکم گردید.همچنین این پوسته بتنی علاوه بر حل کردن عملکردهای خواسته شده ، کاملا با سازه ساختمان هماهنگ شده به نحوی که دیوارهای برشی لازم جهت مهار زلزله در همین پوسته بتنی تامین گردید. حتی دیوار روی کنسول نیز به عنوان دیوار برشی استفاده شد که در نوع خود منحصربفرد و جالب توجه است.

در ادامه لندسکیپ مجموعه با توجه شکست ایجاد شده در فرم و سناریوهای مختلف دسترسی به بنا با هندسه بستر و بنا هماهنگ گردید. تعریف مسیر دسترسی اصلی بنا از روی آب ، این امکان را فراهم کرد که تجربه دلپذیر عبور از روی آب هنگام ورود به بنا برای مخاطب حاصل گردد و سلسله مراتب مناسب در سناریوی مسیر و مقصد بوجود آید.

کارفرما در نظر داشت در زیرزمین فضای وسیع و مطلوبی را برای برگزاری مراسم در اختیار داشته باشد. لذا در دو طرف زیرزمین گودال باغچه هایی جهت تامین نور و تهویه مناسب زیرزمین در نظر گرفته شد. همچنین این امکان فراهم گردید که در مواقع برگزاری مراسم کلیه فضاهای زیر زمین (باز و نیمه باز و بسته) را یکپارچه کرده به حداکثر فضای لازم دست یابد.

ممکن است شما هم به این مطالب علاقمند باشید

طراحی و معماری ساختمان مسکونی شماره صفر / شرکت طرح و ساخت طَرا
طراحی و معماری ساختمان ...

ساختمان شماره صفر با هدف ایجاد یک بنای مسکونی ایجاد شد.طراحی مراحل...

راهنما و نکات مهم خرید زمین
راهنما و نکات مهم ...

اگر به دنبال خرید یک زمین در تهران، شمال و یا هر...

مهمترین نکات در طراحی و بازسازی دکوراسیون داخلی چیست؟
مهمترین نکات در طراحی ...

در این مطلب از ملک بانک همراه ما باشید، تا نظرات و...

چگونه یک دیوار آجری پیچیده را با واقعیت افزوده می سازند؟
چگونه یک دیوار آجری ...

با ترکیب واقعیت افزوده (augmented reality) با فضا و محیط داخلی؛ Fologram...

تفاوت یک مشاور املاک با کارگزار املاک چیست؟
تفاوت یک مشاور املاک ...

آیا میدانید تفاوت مشاوران و کارگزاران املاک چیست؟نماینده یا مشاور املاک شخصی...

معماری آپارتمان فرایبورگ / دفتر معماری، طراحی و تحقیقات میان “MIAN”
معماری آپارتمان فرایبورگ / ...

توضیحات متن توسط معماران پروژه ارائه شده است. آپارتمان مسکونی فرایبورگ در...

ارسال دیدگاه شما

نام *
آدرس ایمیل *
وب سایت