طراحی پروژه کیوب کلاب در توچال / گروه معماری On Office

نوشته شده توسطمینو بهاری
پست قبل

شرح پروژه از زبان طراحان شرکت On Office : توچال یک مکان تفریحی در تهران است که در سال های اخیر توسعه قابل توجهی داشته است، بنابراین پروژه Cube Club نیز برای اجرا به ما ارائه شد.

در این پروژه با چالش های بسیاری از قبیل؛ شرایط خاص محدوده طراحی ، خواسته های کارفرما، محدودیت های مالی و زمانی و همچنین مقررات ویژه ساخت و ساز مجموعه بام تهران مواجه بودیم. قرارگیری برروی دامنه کوه و اشراف به شهر، مشخصه های زمین مورد نظر به حساب می آمد. در مجاورت پروژه، ساختمان زیپ لاین واقع شده است که محدوده کلی زمین را تحت تاثیر قرار داده و حفظ حریم آن باید در طراحی مد نظر قرار می گرفت، از طرفی حفظ دید به شهر و پوشش گیاهی موجود از عوامل تاثیر گذار در جانمایی به شمار می آمد.

ضوابط ساخت و ساز در مجموعه بام تهران به نحوی است که تنها برای سازه های سبک و موقت مجوز صادر می گردد. از این رو ایده های اولیه برای به کار بردن کانتینر شکل گرفت.

استفاده از کانتینر این شرایط را به وجود می آورد تا در کنار برخورداری از سازه ای سبک و قابل جا به جایی، روند ساخت پروژه نیز سرعت یابد. بنابراین بر اساس الگوهای معماری پایدار و لزوم استفاده کاربردی از مواد و مصالح قابل بازیافت، در راستای حفظ و احترام به محیط طبیعی منطقه در مقابل محیط مصنوعی و همچنین به منظور کاهش هزینه های ساخت، پیشنهاد استفاده از کانتینرهای مستعمل به کارفرما ارائه شد و در دستور کار قرار گرفت.

طراحی اولیه با در نظر داشتن موارد و چالش ها از کنار هم قرار دادن کانتینرها با حداقل دخل و تصرف در ساختار اصلیشان شکل گرفت و بدین ترتیب کانتینر به عنوان یک واحد مدولار با استانداردهای ویژه ی خود تبدیل به المان اصلی پروژه در طراحی سازه و معماری آن شد.

جانمایی حجم اصلی پروژه در سایت بر اساس مواردی مانند شکل زمین، چشم انداز شهر، حفظ حریم ساختمان موجود، کاربری های مورد نظر و دسترسی ها ، در ۳ ناحیه ی عمده تعیین گشت که ناحیه ی شرقی شامل رستوران و کافی شاپ ، ناحیه ی جنوبی در برگیرنده ی کاربری های خدماتی، اداری و بازی جعبه نوردی و ناحیه غربی برای بازی «فرار از اتاق» در نظر گرفته شد.

شکل گیری حجم و پلان در هر کدام از بخش های مذکور نیز بر اساس دستیابی به دید و منظر بهتر، شرایط اقلیمی، جهت تابش آفتاب در فصول مختلف و مسیر حرکت پیاده ، صورت پذیرفت.

با چرخش حجم در طبقه فوقانی قسمت شرقی مجموعه، منظر شهر در چشم انداز ساختمان قرار گرفت و نیز با ایجاد گشودگی در طبقه همکف این بخش ضمن ایجاد حس دعوت کنندگی برای عابرین و حفظ استقلال مجموعه های خدماتی و تفریحی، ارتباط آن ها با محدوده طراحی (فضای شهری) مجموعه بام نیز حفظ شده تا افراد به سمت منظره شهر جذب شوند.

بدین ترتیب تنوع فضایی نیز با ایجاد فضاهای باز و نیمه باز در کنار فضاهای بسته منظور گردید. به منظور حصول یکپارچگی در داخل و خارج بنا ، در طراحی داخلی نیز حفظ هویت صنعتی کانتینر به عنوان یک اصل در نظر گرفته شد و نیز با توجه به ماهیت فلزی جداره ها، برخی از کانتینر ها با کاربری خاص ، با رنگ های گرم رنگ آمیزی شده اند تا در تقابل با فضاهای سرد و صنعتی حاکم قرار گرفته و طراوت و شادابی فضا را افزایش دهند.

منبع : archdaily

ممکن است شما هم به این مطالب علاقمند باشید

معماری باشگاه ورزشی دشت نور در مازندران
معماری باشگاه ورزشی دشت ...

شرح متن ارائه شده توسط : این ساختمان یکی از ساختمان های...

راهنمای جامع املاک و مستغلات
راهنمای جامع املاک و ...

املاک و مستغلات یک صنعت قدیمی در تمامی جوامع است و نیاز...

معماری مفهومی موزه هنرهای زیبا در نروژ
معماری مفهومی موزه هنرهای ...

با گذر از رودخانه راندسلوا، به پروژه موزه هنرهای زیبا می رسیم،...

نحوه آکوستیک کردن یک اتاق / انواع پوشش های عایق صدا
نحوه آکوستیک کردن یک ...

اگر در یک آپارتمان زندگی می کنید پس برایتان پیش آمده که...

معماری مجتمع تجاری، چشم و چراغ بازار، در مشهد / دفتر معماری آبار
معماری مجتمع تجاری، چشم ...

مشهد به عنوان یکی از بزرگترین پایتخت های مذهبی جهان به شمار...

بهترین پست اینستاگرام برای مشاور املاک
بهترین پست اینستاگرام برای ...

احتمالا تقریبا هر روز از این جمله را می شنوید: برای پیشرفت...

ارسال دیدگاه شما

نام *
آدرس ایمیل *
وب سایت